Daniel Arends

Theo Maassen noemt hem de spannendste cabaretier van het moment. En dat is hij. Hij heeft geen kaders en geen beperkingen. Hij is schurend eerlijk en verbaal agressief. Dat is Daniël Arends.

daniel arends

Daniël Joko Erik Arends (Jakarta, 15 oktober 1979) is een Nederlandse stand-upcomedian en cabaretier van Indonesische afkomst. Hij groeide op bij zijn adoptieouders in Bussum.

Tijdens zijn opleiding op de Academie voor Kleinkunst van Amsterdam was hij een van de cabaretiers van de cabaretgroep "Vier Gasten". Sinds 2003 maakt Arends deel uit van de groep cabaretiers van de Comedytrain. In november 2006 won hij de jury- en publieksprijs van het cabaretfestival Cameretten en in het jaar daarna was hij op de televisie te zien in de serie Comedytrain presenteert. In 2013 speelde hij een van de hoofdrollen in de film Bro's Before Ho's.

Cabaret voorstellingen van Daniël Arends

  • Meer van hetzelfde (2018 - heden)
  • De Afterparty (2016 - 2018)
  • Carte Blanche (2014 - 2016)
  • De zachte heelmeester (2012 - 2014)
  • Blessuretijd (2010 - 2012)
  • Geen excuses (2008 - 2010)
  • Joko 79 (2006 - 2008)
  • Nu we er toch zijn (2006 Cameretten voorstelling)

Video Daniel Arends

4 emotionele minuten uit de voorstelling De Afterparty van Daniel Arends.

Recensies Daniel Arends

★★★★★

Bij Arends kan zo’n begin zomaar de opmaat zijn tot een pianorecital. Micha Wertheim, een artistieke zielsverwant, bestond het ooit afwezig te zijn in zijn eigen voorstelling. Daniël Arends is, gelukkig, evenzeer onberekenbaar. Zo zet hij met de titel van zijn onemanshow zijn publiek pesterig op het verkeerde been. Zou Meer van hetzelfde (Deel 1) een ‘best of’ worden waarin de cabaretier uit zijn oeuvre put? Bij hem valt niets uit te sluiten.

Maar hoe grillig ook, zijn zevende solo is toch bovenal een écht cabaretprogramma. Als altijd ontbreekt een kabeldikke rode draad, maar die heeft Arends, meester in associaties, niet nodig om een van zijn beste afleveringen uit zijn loopbaan te maken.

 

★★★★☆

'Zijn stijl is: sarren, dwars zijn, grof, hard, gevaarlijk en politiek incorrect uit de hoek komen. Wie er niet tegen kan, moet maar niet komen, want 'ik maak dit voor mensen die mij begrijpen.' Een vrijbrief om een flink aantal moffen- en negergrappen te maken die in de zaal opmerkelijk goed vallen. Zal wel schuldbewustzijn zijn dat weggelachen wordt. Tegelijk spaart Arends zichzelf niet, zoals altijd maakt hij grappen over zijn uiterlijk, afkomst en omvang.' Rinske Wels

 
 
NRC HANDELSBLAD
★★★★★

'Arends zit deze voorstelling in een onweerstaanbare flow. Heen en weer ijsberend over het podium, met handen en vingers zijn woorden onderstrepend en een peilende blik als hij even temporiseert of zich een gemakkelijke grap permitteert, houdt hij je in zijn verhaal gevangen. Niet eens omdat elke grap zo raak is of elke redenering zo helder, maar meer vanwege het nihilisme dat eraan ten grondslag ligt en dat je de adem beneemt. Het enige wat voor hem telt is de dood, die grote afterparty.' Ron Rijghard

Ontdek alle 1337 Nederlandse cabaretiers

Deze website is een verzamelplek van informatie over het Nederlandse aanbod aan cabaretiers.
Lees en leer over de grote namen, maar ook over de kleinere opkomende acts en artiesten.
Staat er een artiest nog niet tussen? Geef het dan door via ons contactformulier.