Thijs van de Meeberg

De Volkskrant noemde Thijs van de Meeberg “een fijne Freek de Jonge-light”, terwijl Het Parool zich juist afvroeg of er “een verborgen steekje los aan hem is”. In zijn tweede programma gaat de winnaar van de jury- en publieksprijs van het Leids Cabaret Festival 2015 proberen anderen te begrijpen.

Thijs van de Meeberg

Thijs van de Meeberg (1988) is cabaretier en tourt met zijn derde avondvullende voorstelling “Meer dan mogelijk” door het hele land.

Samen met Remy Evers vormt hij theatergezelschap Un, Dos, Stress. Zij touren met hun debuut “De Grote Un, Dos, Stress kerstspecial”.
Met regelmaat verzorgt Thijs optredens en wrap-up tijdens (besloten) bijeenkomsten in allerlei vormen, plekken en instellingen.

In februari 2015 won Thijs van de Meeberg overtuigend de jury- en publieksprijs op het Leids Cabaret Festival met zijn voorstelling ‘Vleesgeworden’. Deze voorstellingen ontwikkelde hij aan de Koningstheateracademie in ’s-Hertogenbosch waar hij in 2014 afstudeerde.

In zijn debuutprogramma ‘Er mag gedanst worden’ stelt Thijs, na een misverstand dat eindigt in de isoleercel van activiteitencentrum ‘Het Klaverblad, zichzelf verschillende vragen. Deze voorstelling speelde hij ruim 70 keer. ‘Kom nou maar gewoon’ is zijn tweede solovoorstelling. In pyjama bier en chips uitdelend probeert Thijs een manier te vinden om met zijn innerlijke paling te leren leven. Nu (2020 tot en met 2022) is het tijd voor zijn nieuwe programma ‘Meer dan mogelijk’. Eindelijk heeft Thijs zichzelf onder controle. U kunt rustig achterover leunen en genieten van een reeks ongeëvenaarde succesverhalen.

Video Thijs van de Meeberg

Cabaretier Thijs van de Meeberg heeft gehockeyd omdat hij dacht dat het moest tot zijn John ingrijpt.

Recensies Thijs van de Meeberg

EINDHOVENS DAGBLAD
‘Thijs is cabaret’ en ‘Met deze voorstelling kan Thijs het land veroveren, omdat het alle noodzakelijke ingrediënten heeft voor topcabaret’.

 

THEATERKRANT
‘Thijs van de Meeberg is een aanstekelijke theatermaker. Hij plakt een brede grijns op je gezicht die er in anderhalf uur niet meer af hoeft’

 

DE VARA GIDS
‘De ambitie en potentie zijn onverminderd groot, alleen dat al is de moeite waard om te gaan bekijken’.

 

DE VOLKSKRANT
‘Met zijn verhaalstructuur is Van de Meeberg een fijne Freek de Jonge light’
‘Met Thijs van de Meeberg weet je nooit wat hij op de volgende kruising gaat doen’

 

JURY LEIDS CABARET FESTIVAL 2015
‘Thijs is een rascabaretier die een moraal naar voren weet te brengen zonder moralistisch te worden, in de traditie van de beste cabaretiers.’

 

HET PAROOL
‘De ongrijpbare Van de Meeberg zet krachtige beelden neer, spreekt in literaire volzinnen en blijft tot de laatste minuut verrassen. Een overdonderende entree in de cabaretwereld. Méér!’

Ontdek alle 1337 Nederlandse cabaretiers

Deze website is een verzamelplek van informatie over het Nederlandse aanbod aan cabaretiers.
Lees en leer over de grote namen, maar ook over de kleinere opkomende acts en artiesten.
Staat er een artiest nog niet tussen? Geef het dan door via ons contactformulier.