Jochem Myjer

Papa, echtgenoot, broer, zoon, komiek, sportvisser, vogelaar, camperaar, Leienaar, Zutphenees, nepTexelaar, kwartGroninger, zwemmer.

jochem myjer

Bernard Edward Jochem Mijjer (Leiden, 22 april 1977), algemeen bekend als Jochem Myjer, is een Nederlands komiek, musicus, presentator, imitator, kinderboekenschrijver en acteur.

Cabaret voorstellingen

 • Adem in, adem uit (2016-2019)
  Deze show gaat over Myjers dagelijks leven. Onder meer over zijn gezin, maar ook over zijn vakantie en gewoontes, liefde voor de natuur en vogels. De show, opgenomen in het Koninklijk Theater Carré, werd op Nieuwjaarsdag 2020 uitgezonden op SBS 6. De reacties op social media waren zeer lovend en enthousiast.
 • Even Geduld Aub! (2012-2015)
  Dit theaterprogramma zou in 2011 van start gaan, maar werd vanwege de tumor in Myjers ruggenmerg uitgesteld tot 14 september 2012, toen hij de try-outs voor zijn show weer oppakte. De première van de eigenlijke voorstelling was op 21 december 2012 in Myjers woonplaats Leiden. De show liep door tot eind november 2015. Myjer vertelt in de show over zijn tijd op de basisschool en zijn tijd in het ziekenhuis. Daarnaast doet hij imitaties van Bekende Nederlanders en Nederlandse dialecten.
 • De Rust Zelve (2007-2010)
  De show gaat vooral over zijn verschillende vrienden in Leiden en mensen die deze stad met hem delen. Hij vertelt over zijn buurkinderen Halfzeven, Halfacht en Halfnegen, doet imitaties van bekende Nederlanders terwijl hij op de trilband staat en krijgt links en rechts van hem hologrammen van zichzelf die met hem meedansen.
 • Yeee-Haa! (2004-2006)
  Myjer speelde de voorstelling 334 keer, waarvan tweemaal in Carré in Amsterdam. Het decor bestaat uit Triviantpartjes en bij elk partje hoort een droom. Hij vertelt over zijn schoolreisje, zijn vriendinnetjes en gezinsleden, die hij elk een absurde eigenschap meegeeft. Ook doet hij imitaties van bekende Nederlandse zangers op de piano. Een lijn die door zijn hele verhaal heenloopt, is zijn vrolijkheid en positivisme. Hij noemt dit zelf het yeee-haa-gevoel.
 • Adéhadé (2001-2003)
  Myjer vertelt dat hij ADHD heeft en beschrijft hoe het voor hém is om daarmee te leven: als kleuter de blokkentorens van anderen omver schoppen; zijn moeder op Moederdag wekken met een 'lief' wakker-worden-liedje; zijn aversie tegen bejaarden, vooral in de sauna; en zelfs de pauze van zijn voorstelling vindt hij al te lang duren. Hij heeft dan ook een flitspaal op het podium staan, voor als hij te snel gaat.
 • Gegabber (1998-2000)
  Myjer vertelt dat hij van nature een gabber is. Hij wordt steeds kaler en eindigt als de ultieme gabber. Onder gegabber verstaat hij snelheid, brutaliteit, vrijheid, absurditeit, hilariteit en heel veel feesten.
 • Geen Gemyjer (1997)
  Myjer debuteerde met deze korte voorstelling op het Groninger Studenten Cabaret Festival van 1997 en won de eerste prijs.

Boeken Jochem Myjer

 • De Gorgels, kinderboek, 2015, Uitgeverij Leopold. Bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury in de categorie 6-9 jaar. (illustraties door Rick de Haas)
 • De Wereld van de Gorgels, 2016, Uitgeverij Leopold. (illustraties door Rick de Haas)
 • De Gorgels en het geheim van de gletsjer, 2018, Uitgeverij Leopold. (illustraties door Rick de Haas)

Video Jochem Myjer

Zou het niet leuk zijn als Jochem Myjer jou kan leren bekende Nederlanders te imiteren?

Recensies Jochem Myjer

NRC HANDELSBLAD
★★★★☆

'Myjer heeft in deze voorstelling ook een uitstekende balans gevonden tussen energieke nummers en rustpunten. Hoewel hij nog steeds af en toe over zijn woorden struikelt, neemt Myjer regelmatig de rust om een serieuze opmerking te maken of een ontroerend verhaal te vertellen. Wat overigens niet betekent dat Myjer een gezapige cabaretier is geworden. Hij maakt nog steeds veelvuldig gebruik van geluidjes, stemmetjes, raps en gekke dansjes.' Dick Zijp

 
DE VOLKSKRANT
★★★☆☆
'Wat de vorm betreft is ook Myjers zesde voorstelling Adem in, adem uit, die dit weekend in première ging in Theater Carré, een kunststukje geworden, waarin de grenzen worden opgerekt van hoe spectaculair en modern een cabaretvoorstelling kan zijn.' Joris Henquet
 
TELEGRAAF
★★★★☆
"Kijk, luister en geniet. Mooier wordt het niet.' Myjer roept het nog maar even tegen het einde van Adem in, adem uit. Het publiek doet het al, van begin af aan, met volle teugen. Het is hem weer gelukt. Mooier wordt het niet." Maaike Staffhorst
 
HET PAROOL
★★★★☆
'De voorstelling heeft bovendien een uitstekende cadans. Voor de pauze sluit hij af met de leukste meezinger uit zijn carrière, erna begint Myjer met een sober verhaal over de dood van een oude man op Texel. Hij zoekt vaker de ontroering op. Zo vertelt Myjer fraai over zijn judowedstrijd tegen een meisje, waardoor zijn angst voor borsten omsloeg in bewondering.' Mike Peek
 
TROUW
★★★★☆
'De afwisseling en zijn perfect getimede uitvoering op alle fronten maakt dat de hoge verwachtingen van het publiek helemaal waargemaakt worden. Jochem Myjer is een top-entertainer zonder pretenties. En dan ziet het er ook nog eens geweldig uit, met een prachtig decor vol technische hoogstandjes, wat de belevenis compleet maakt.' Bianca Bartels

Ontdek alle 1337 Nederlandse cabaretiers

Deze website is een verzamelplek van informatie over het Nederlandse aanbod aan cabaretiers.
Lees en leer over de grote namen, maar ook over de kleinere opkomende acts en artiesten.
Staat er een artiest nog niet tussen? Geef het dan door via ons contactformulier.