Stefano Keizers

Stefano Keizers is het alter ego en pseudoniem van de Nederlandse cabaretier en kleinkunstenaar Gover Julius Samuel Meit

stefano keizers

Typetje of prettig gestoord?

Net als bij ieder goed typetje vraag je je de eerste keer dat je Stefano Keizers ziet af of hij nou echt zo is of dat hij het speelt. In 2015 ontstond het alter ego Stefano Keizers. Keizers kreeg een eigen biografie. Zo zou hij geboren zijn in 1984 in Yaoundé in Kameroen, woonde hij in zijn jeugd in verschillende landen, was hij getrouwd met 'zeilmeisje' Laura Dekker en was hij directeur van een keramiekfabriek in China. Als Keizers won Meit de 29e editie van het Concours om de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. In het winterseizoen 2016-2017 was hij kandidaat in de televisiequiz De Slimste Mens. In januari 2018 debuteerde Keizers als cabaretier met het programma Erg heel. Als vervolg hierop speelt hij in 2019 extreme try-outs van zijn tweede programma Sorry baby. In november 2018 verscheen zijn boek Twee Luitenanten.

In december 2018 was Keizers te zien als kandidaat bij MAX Geheugentrainer. Zijn optreden in het programma was onderdeel van het AVROTROS-programma Experimensen, waarvan hij in januari 2019 de presentator werd. Keizers deed in het najaar van 2019 mee aan Maestro. In 2020 was hij kandidaat in het vijfde seizoen van Het Perfecte Plaatje.

Cabaretvoorstellingen van Stefano Keizers

Naast Stefano zijn aanwezigheid online of op de beeldbuis speel hij ook graag in het theater.

  • Sorry Baby (2020 / 2021)
  • Erg heel (2018)

Video Stefano Keizers

Recensies Stefano Keizers

Sorry baby is het verslag van Keizers persoonlijke worsteling met de wetten van het theater, waarin hij gebruikmaakt van weinig enerverende trucjes om zijn publiek te vermaken.

 

Het staat in de theaterboekjes onder cabaret, maar wat hij maakt is meer performance-kunst met humor op het toneel. Een interactieve belevenis is het, want het publiek mag volop participeren met waterpistolen of door vragen te stellen.

 
★★★★☆

Genialiteit en gekte liggen dicht bij elkaar. De eerste avondvullende solovoorstelling van Stefano Keizers, Erg heel, balanceert voortdurend op de dunne grens tussen die twee. De show is qua vorm ongekend radicaal. Wie slechts een avondje onbekommerd wil lachen, kan beter wegblijven. Wie zich graag laat verrassen in het theater moet zeker gaan kijken. Maar ook diegene zal uiteindelijk de zaal vertwijfeld verlaten en zich afvragen: ben ik hier zojuist nou verschrikkelijk bij de neus genomen of zag ik een briljante voorstelling?

Ontdek alle Nederlandse cabaretiers

Deze website is een verzamelplek van informatie over het Nederlandse aanbod aan cabaretiers.
Lees en leer over de grote namen, maar ook over de kleinere opkomende acts en artiesten.
Staat er een artiest nog niet tussen? Geef het dan door via ons contactformulier.